Het Artiestenparcours maakt zich op voor een nieuwe editie in 2020

We laten de kunstenaars uit Sint-Gillis alvast weten welke data ze met stip in hun agenda moeten noteren:

  • De grote openingsavond: op vrijdag 25 september 2020 om 18.30u in het Volkshuis (Sint-Gillisvoorplein 37), met aansluitend van 20 uur tot middernacht een nocturne in de ateliers verspreid over heel Sint-Gillis!
  • Twee weekends: op 26, 27 september & 3, 4 oktober 2020 tijdens dewelke je van 14u tot 19u de ateliers van de kunstenaars kunt gaan bezoeken.

Waar kun je terecht voor informatie over het Artiestenparcours?


Voor registraties is het door HIER


Deze nieuwe editie van het Artiestenparcours georganiseerd door de dienst Cultuur en de vzw Les Rencontres Saint-Gilloises van 25 september tot 4 oktober 2020, benadrukt eens te meer de ambitieuze uitdaging om kunstenaars en publiek dichter bij elkaar te brengen en deze twee werelden twee weekends lang te laten samensmelten.
Net zoals bij de vorige edities, zijn er ook in 2020 de COUPS DE CŒUR, waarbij een jury van actoren uit de Brusselse kunstscène de kunstenaars zullen selecteren, wiens werken op een tentoonstelling in 2021 te zien zullen zijn.
Om de contacten tussen kunstenaars en publiek zoveel mogelijk te bevorderen, wordt het VOLKSHUIS tijdens het Artiestenparcours omgebouwd tot een MEETING POINT.

"Petits formats", het vroegere "Pixel", is een project van een collectieve tentoonstelling die sinds 2016 heel wat succes kent. We vragen ook deze keer alle kunstenaars die voor het Parcours zijn ingeschreven, een werkje te maken op eenzelfde houder: een formaat van 30X30. Het "doek" wordt aan de kunstenaars die voor het Artiestenparcours zijn ingeschreven aangeboden en vervolgens gerecupeerd om te worden tentoongesteld naast het netwerk van deelnemers aan de biënnale 2020.

Met deze tentoonstelling kunnen bezoekers de rijkdom en verscheidenheid van de verschillende kunstwerelden ontdekken. De werken worden achteraf geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel.