Coups de coeur

Un jury de sept professionnels issus du monde de l’art visite les ateliers de Parcours d’Artistes pendant l’événement, afin de faire une sélection des talents à encourager parmi le large éventail d’oeuvres proposé dans les ateliers.

Ces sélections sont mises à l’honneur lors d’une exposition collective organisée en aval, offrant aux lauréats l’accès à une exposition dans un cadre professionnel.

“Coup de Coeur” - Hartverwarmers

Parcours d’Artistes groeit al dertig jaar gestaag. Om de twee jaar gooien heel wat kunstenaarsateliers hun deuren wijd open terwijl tal van culturele operatoren en verenigingen tentoonstellingen opzetten waar jong en gevarieerd artistiek talent meer dan aan zijn trekken komt.

Al sinds enkele jaren biedt het “Coup de Coeur” (Hartverwarmers) project van Parcours d’Artistes het publiek de mogelijkheid om die kunstenaars te belonen die hun hart wisten te veroveren.

Voor de zestiende editie van Parcours d’Artistes wilden de organisatoren het eens over een andere boeg gooien.

Tijdens de twee weekends van 26 mei en 3 juni brengen professionals uit de artistieke wereld een bezoek aan de verschillende ateliers. Zeven incognito bezoekers gaan langs de ateliers, de kunstenaarscollectieven en de tentoonstellingsruimten op zoek naar talent in spe dat best een ruggensteuntje kan gebruiken.

Die aanpassing is het resultaat van een overdachte beslissing om de tweejaarlijkse tentoonstelling van de Hartverwarmers van het Parcours d’Artistes naar een hoger niveau te tillen met een meer verscheiden aanbod.

De laureaten van de “HARTVERWARMERS” van het dertigjarige jubileum van Parcours d’Artistes, editie 2018, worden in de bloementjes gezet tijdens een gemeenschappelijke tentoonstelling in de loop van mei 2019 in een professioneel kader die hen ruimere expressiemogelijkheden ter beschikking stelt. Kortom, de ideale gelegenheid om het scheppen van nieuwe producties te bevorderen en om deze biënnale te verduurzamen.